Masterclass i Unge Stemmer

Vores næste Masterclass i Unge Stemmer finder sted den 3.-5. marts 2017.

Hvert år har masterclassen et tema. Den seneste masterclass havde korlederens værktøjskasse som tema, og på vores næste masterclass retter vi fokus på sang som fællesskab.


Tema: Sang som fællesskab

Uanset om du er lærer, dirigent eller sanger har du sikkert erfaret, at det at synge sammen kan være med til at skabe tætte relationer og stærke fællesskaber.

Masterclass i Unge Stemmer 2017 sætter fokus på fællesskaber, der opstår gennem sang. Vi undersøger: Hvordan kan man styrke de sanglige fællesskaber? Hvordan kan vi sørge for at inkludere de helt unge sangere i disse? Hvad sker i kroppen, når man synger sammen? Hvorfor er højskolesangbogen stadig populær? I hvilke sammenhænge kan sang og musik bidrage til fællesskaber?

Vi giver også gode praktiske øvelser, der åbner op for sang og socialt samvær, ligesom der både vil være mulighed for at overvære sangundervisning, og blive introduceret til basale stomp-øvelser til børn og unge.

Ligesom tidligere år, vil der både være praktiske fag og mere teoretiske oplæg – og flere spor, som man kan vælge mellem. Vi kan garantere, at alle undervisere har fokus på, at I får konkrete redskaber med hjem til jeres daglige praksis – uanset om den er på en skole, i en kirke, på en musikskole eller noget helt fjerde.


Underviserne

 • DR Pigekorets dirigent Phillip Faber lærer fra sig ved en dirigentworkshop, samt holder et oplæg om hvordan man arbejder med motivation og fællesskab i det daglige korarbejde.
 • Opera North, har stor succes med at samarbejde med grundskoler i England, og fortæller på Masterclassen om nogle af deres inspirerende skoleprojekter, som skaber stærke fællesskaber og faglig løft i nogle af de socialt udsatte områder i Leeds.
 • Stomp er en god indgang til at arbejde med rytme, puls – og generel musikforståelse både i grundskole og korarbejdet, samt til at styrke fællesskabet. Stompinstruktør Christine Dueholm vil introducere nogle basale redskaber, som man kan bruge i det daglige arbejde.
 • Professor Lene Tanggaard og Mads Bille, kunstnerisk leder af Den Jyske Sangskole sætter fokus på ”mesterlæreren”, som funktion og begreb.
 • Fra Ungarn får vi besøg af professor og dirigent Gabriella Thész, som arbejder med kor og kursister omkring solfa for begyndere og brug af hørelære og solmisation/solfa i korprøven.
 • Kristoffer Fynbo Thorning, forfatter til ICEBREAKERS, introducerer øvelser der styrker det sociale fællesskab og skærper det musikalske fokus.
 • Som noget nyt vil der være mulighed for at debattere konkrete emner med nogle af underviserne, når vi om søndagen afholder ”rundbordssamtaler” over udvalgte temaer.

Der er endnu flere spændende tilbud på tegnebrættet og vores kurssfolder er lige på trapperne.


Vel mødt til Masterclass i Unge Stemmer 3. – 5. marts 2017


Masterclass teaser

Se hvad du kan vente dig på Masterclass i Unge Stemmer.


Stemningsbilleder fra masterclass 2015

 • Travlhed i nodeudstillingen
  Travlhed i nodeudstillingen
 • Gitta-Maria Sjöberg underviser elev i solosang
  Gitta-Maria Sjöberg underviser elev i solosang
 • Astrid Vang-Pedersen fortæller om koncertdesign
  Astrid Vang-Pedersen fortæller om koncertdesign
 • Astrid Vang-Pedersen med kursister
  Astrid Vang-Pedersen med kursister
 • Kursister lytter
  Kursister lytter
 • Gitta-Maria Sjöberg underviser elev i solosang
  Gitta-Maria Sjöberg underviser elev i solosang
 • Værksted med MidtVest Juniorkor
  Værksted med MidtVest Juniorkor

Vi takker for støtten

Masterclass 2017 takker for støtte fra:

 

 

Få tilsendt program

Vi sender vores masterclass folder ud hvert år i november. Hvis du ønsker at komme på vores masterclass-kontaktliste og få tilsendt folderen per email hvert år, så klik her.

Tilmelding

Du kan se priserne ved at klikke på linket.

Har du spørgsmål er du velkommen til at skrive til projektleder Laura Flensted-Jensen eller ringe på mobil 30 57 30 41

DR Pigekoret åbnede Masterclass 2016

Se uddrag af DR PigeKorets åbningskoncert i Herning Kirke. Efter koncerten blev chefdirigent Phillip Faber interviewet af Mads Bille omkring temaet "Korlederens værktøjskasse"