Masterclass i Unge Stemmer

Vores næste Masterclass i Unge Stemmer finder sted den 11.-13. marts 2016.

Hvert år har masterclassen et tema. Sidste år rettede vi fokus på sangeren, og på vores næste masterclass vil vi igen fordybe os i korlederens værktøjskasse.


DR PigeKoret og komponist John Høybye

Masterclass 2016 tegner til at blive et tilløbsstykke. Det er lykkedes os at få DR PigeKoret med chefdirigent Phillip Faber til at deltage.

DR PigeKoret holder masterclassens åbningskoncert, som denne gang bliver en offentlig aftenkoncert. Herudover kommer kursisterne til at opleve DR PigeKoret helt tæt på ved et af masterclassens værksteder, hvor den unge, fremstormende chefdirigent, Phillip Faber, holder åben prøve og inviterer kursisterne til at dirigere DR PigeKoret. Vi kender chefdirigent Phillip Faber som en yderst engageret og ambitiøs dirigent og inspirerende formidler. Han har tidligere deltaget som kursist ved vores masterclass.

Et andet trækplaster bliver uden tvivl danmarksmesteren i korstævner, komponisten og dirigenten John Høybye. Han præsenterer en række “økologiske” spilleregler for den arrangør/komponist, der ønsker at skrive en korsats, som på samme tid klinger godt og er overkommelig at udføre. Hvori det økologiske består? – ja det vil Høybye forklare på sine skrive- og korsatsværksteder.
 


Tema 2016: Korlederens værktøjskasse

Uanset om man dirigerer et professionelt kor eller leder en flok børn igennem deres første korerfaringer, har man som korleder brug for en værktøjskasse.

Med udgangspunkt i årets masterclass-tema ”Korlederens værktøjskasse” vil følgende danske og udenlandske undervisere inspirere til korprøven med klassiske børne- og ungdomskor.

 • DR PigeKoret åbner masterclassen ved en aftenkoncert under ledelse af deres nye, ambitiøse dirigent Phillip Faber.
 • DR Pigekoret og Phillip Faber deltager også lørdag formiddag, hvor de afholder dirigent-værksted for kursisterne. Desuden holder Phillip Faber et indlæg om intonation og korprøvestrategi.
 • John Høybye leder morgensang og holder skrive- og korsatsværksteder.
 • Fra Ungarn får vi besøg af professor og dirigent Gabriella Thész, som vil arbejde med kor og kursister omkring solfa for begyndere og brug af hørelære og solmisation/solfa i korprøven. Gabriella er både uddannet fra og har undervist på Franz Liszt Academy of Music i Budapest og har modtaget priser fra Liszt, Kodály og Bartók-Pásztory
 • Igen i år vil den hollandske danser, koreograf og sanger Panda van Proosdij afholde sine energiske værksteder med kor og kursister. Hun formår altid at tilføre nyt indhold til korlederens værktøjskasse.
 • Operasangerne Jens Krogsgaard og Laura Flensted-Jensen demonstrerer solosangs-undervisning med elever fra Den Jyske Sangskole. Begge er sanglærere på Den Jyske Sangskole.    
 • Som noget nyt vil vi afslutte masterclassen med en paneldebat. Med temaet: "Hvor ligger fremtiden for sangen i Danmark” lægger vi op til en konstruktiv og fremadrettet debat.

Masterclass teaser

Se hvad du kan vente dig på Masterclass i Unge Stemmer.


Stemningsbilleder fra masterclass 2015

 • Travlhed i nodeudstillingen
  Travlhed i nodeudstillingen
 • Gitta-Maria Sjöberg underviser elev i solosang
  Gitta-Maria Sjöberg underviser elev i solosang
 • Astrid Vang-Pedersen fortæller om koncertdesign
  Astrid Vang-Pedersen fortæller om koncertdesign
 • Astrid Vang-Pedersen med kursister
  Astrid Vang-Pedersen med kursister
 • Kursister lytter
  Kursister lytter
 • Gitta-Maria Sjöberg underviser elev i solosang
  Gitta-Maria Sjöberg underviser elev i solosang
 • Værksted med MidtVest Juniorkor
  Værksted med MidtVest Juniorkor

11. - 13. marts 2016 i Herning

Du kan se priserne ved at klikke på linket.

Har du spørgsmål er du velkommen til at skrive til projektleder Laura Flensted-Jensen eller ringe på mobil 22 34 90 28.

Koncert og værksted med DR PigeKoret

Foto: Kim Mattäi Leland

DR PigeKoret - et af verdens bedste pigekor og et af Danmarks stærkeste musikalske brands - åbner masterclassen med en offentlig koncert og holder senere dirigent-værksted for kursisterne under ledelse af dirigent Phillip Faber.


KONCERT-BILLETTER TIL DR PIGEKORET

fredag den 11. marts 2016 kl. 20 i Herning Kirke
Billetter købes ved døren og i forsalg:

Køb billet her.

Pris 100 kr. Børn u. 18 år 25 kr.

 

 

Vi takker for støtten

Masterclass 2016 takker for støtte fra: